Om oss


Edeby Gård 

Edeby Gård är vackert belägen nära Mälaren, 11 km från Mariefred i riktning mot Stallarholmen. Bara 50 minuter från Stockholm har vi gott om fria ytor och beteshagar för alla våra hästar. Den första ladan stod färdig redan 1888 och sedan 2007 har ryttaren och tränaren Johanna Elgholm stått för vidareutvecklingen. Nu finns här ridhus, paddock, ridvolt och en fullstor ovalbana för träning och tävling. Vi har också bra träningsmöjligheter på grusvägar utan trafik och i varierad terräng. På gården finns även konferens och övernattningsmöjligheter.

Johanna Elgholm

Johanna har arbetat med islandshästar sedan 1991. Hon är en mycket framgångsrik tävlingsryttare med placeringar både nationellt och internationellt och har varit medlem i svenska landslaget till och från sedan 1999. Johanna är en erfaren hästtränare som arbetat med alla slags hästar, allt från inridning/grundträning till den absolut sista finishen inför avelsvisningar/tävlingsprestationer på högsta nivå. Hon har varit tränare för svenska landslaget som blev bästa nation på VM 2015. Hon tränar och coachar regelbundet många toppekipage både nationellt och internationellt. Johanna är examinerad ridlärare för Islandshäst och B-tränare. Hon är också internationell sportdomare. Johanna brinner för att utbilda hästar och ryttare. Hon är anlitad som utbildare på SIF´s instruktörsutbildningar. Johanna har även blivit utnämnd till årets tränare av FEIF i internationell konkurens!

Edeby Herrgård äger och driver hon tillsammans med sin man Jesper Karlsson. Barnen Viktor och Vera har också hästar som intresse.

Medarbetare


Emma Wahlstedt 

Emma tränar hästar här på Edeby Gård och har lång erfarenhet av att rida in samt vidareutbilda hästar. Hon jobbar också som instruktör och tar emot elever för privatlektioner och undervisar på ridskolan och ridläger 
Emma är utbildad ridledare och är en välmeriterad tävlingsryttare med flera medaljer och SM-guld i bagaget. Emma har också flera år i landslaget bakom sig både som Junior, YR och som senior. Hon har deltagit både på Nordiskamästerkap och på VM med fina resultat.

Malin Wikander

Malin arbetar hos oss med ekonomin och står för maten på kurser och läger.
Malin har ridit sedan 3-årsåldern och är en mycket rutinerad tävlingsryttare med många medaljer och landslagsår i bagaget! Hon är även hovslagare och har sina hästar här på gården.
Malin gillar att ha många järn i elden och hon brinner för matlagning! 

Frida Peterzon

Frida är utbildad ridlärare 1 och är en mycket duktig instruktör på vår ridskola! Hon är även mycket mjuk och duktig med unghästar. Frida genomför sitt C-tränar prov här på gården under hösten.

Hon jobbar som lägerledare på våra barnridläger, håller ridskola, privatlektioner och turridningar.
Frida jobbar även hos oss på gården med skötsel och träning av hästar och gårdssysslor.

Frida har ridskolegrupperna på måndagar och onsdagar.

 

Viktor Vignisson Elgholm

Viktor är sågott som uppväxt i stallet och ridit hela sitt liv, han går i sina föräldrars fotspår. Han har en gedigen meritlista från tävlingsbanan med flertalet guld från mästerskap. Efter studenten valde Viktor nu att jobba med hästar på heltid. Han jobbar med stall, gård och hästskötsel, träning av hästar samt håller i träningsgruppen på ridskolan på tisdagar.