Edeby Gård

Edeby Gård är vackert belägen nära Mälaren, 11 km från Mariefred i riktning mot Stallarholmen. Bara 50 minuter från Stockholm har vi gott om fria ytor och beteshagar för alla våra hästar. Den första ladan stod färdig redan 1888 och sedan 2007 har ryttaren och tränaren Johanna Elgholm stått för vidareutvecklingen. Nu finns här ridhus, paddock, ridvolt och en fullstor ovalbana för träning och tävling. Vi har också bra träningsmöjligheter på grusvägar utan trafik och i varierad terräng. På gården finns även konferens och övernattningsmöjligheter.

   

      

 

 


Johanna Elgholm

   

Johanna har arbetat med islandshästar sedan 1991. Hon är en mycket framgångsrik tävlingsryttare med placeringar både nationellt och internationellt och har varit medlem i svenska landslaget till och från sedan 1999. Johanna är en erfaren hästtränare som arbetat med alla slags hästar, allt från inridning/grundträning till den absolut sista finishen inför avelsvisningar/tävlingsprestationer på högsta nivå. Hon har varit tränare för svenska landslaget som blev bästa nation på VM 2015. Hon tränar och coachar regelbundet många toppekipage både nationellt och internationellt. Johanna är examinerad ridlärare för Islandshäst och B-tränare. Hon är också internationell sportdomare. Johanna brinner för att utbilda hästar och ryttare. Hon är anlitad som utbildare i SIF både på instruktörs- och sportdomarutbildningar. Johanna har även blivit utnämnd till årets tränare av FEIF i internationell konkurens!

Edeby Herrgård äger och driver hon tillsammans med sin man Jesper Karlsson. Barnen Viktor och Vera har också hästar som intresse.

 

    

 

 


Medarbetare

 

 

Emma Wahlstedt

 

 

 

 

Malin Wikander

Judit-Karin Jacobsen